Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuppar gasas ihjäl

Annons

Varje dag mördas 15 000 nykläckta tuppkycklingar inom livsmedelsindustrin genom att de gasas ihjäl. Orsaken är att ägg/kycklingindustrin inte kan tjäna pengar på dem eftersom de inte lägger ägg och växer långsammare än framavlade slaktkycklingar.

I Sverige säger politikerna och äggindustrin att alla kycklingar mår bra och behandlas väl men detta stämmer inte och det kan vi se på hur tuppkycklingarna behandlas. Det är fruktansvärt och ovärdigt att vi i Sverige inte har förbjudit det systematiska mördandet av oskyldiga tuppkycklingarna och därför måste vi öka djurrätten så att den ger tuppkycklingarna rätten till att få leva och bli vuxna.

I en del av Tyskland har det nyligen blivit förbjudet att döda tuppkycklingar och det finns en rörelse inom det tyska parlamentet som jobbar för att nationellt förbud.

Djur inom livsmedelsindustrin har också rätt till ett "gott liv", enligt svensk djurskyddslag, men tyvärr får tuppkycklingarna inte ens chansen att bli vuxna vilket inte innebär ett "gott liv" och därmed så är den nuvarande svenska djurskyddslagen otillräcklig .

Om vi ska ha en ägg/kycklingindustri så är det också samhällets etiska plikt att tuppkycklingarna ska få bli vuxna och att tuppkycklingarna ska ha det bra och behandlas med respekt eftersom dom är levande och kännande varelser.

Angelo Tapia, medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel