Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung vänsterpartist: "Kvinnojouren räddade mitt liv"

På lördagen hölls en manifestation till stöd för Kvinnojouren i Östersund.

Eva-Britt Svensson, tidigare EU-parlamentariker för Vänsterpartiet, avslöjade då att hon har Kvinnojouren att tacka för sitt liv.

– Utan den hade jag inte fått se mina döttrar växa upp, sade hon.

Jessika Svensson, Eva-Britt Svenssons dotter och vänsterpartistisk politiker i Krokom, låg bakom manifestationen på Stjärntorget i Östersund. Bakgrunden är ett förslag i Krokom om att minska pengarna till Kvinnojouren och i stället fördela en del av pengarna till Centrum mot våld.

– Jag är inte emot Centrum mot våld. Det de gör är bra. Men de finns inte tillgängliga dygnet runt som Kvinnojouren gör, säger hon.

Eva-Britt Svensson har tidigare suttit i EU-parlamentet för Vänsterpartiet. Nu siktar hon på riksdagen i höstens val. Hon höll ett personligt tal där hon berättade om hur hon själv fått hjälp av kvinnojouren där hon bodde och att hon inte trodde att hon hade varit vid liv i dag utan den.

– Utan dem hade jag inte fått se mina döttrar växa upp, sade hon.

Efteråt fick Länstidningen en pratstund med Svensson.

– Jag känner till Kvinnojouren här i Östersund mycket väl. Det de gör är oerhört viktigt, säger Eva-Britt Svensson.

Men är inte det här en verksamhet som borde skötas av kommunen? Vänsterpartiet har ju inte tidigare gjort sig kända som några förespråkare av att ideella föreningar ska sköta välfärd.

– Det behöver inte stå i motsats. Det är inte allt som en professionell verksamhet kan klara av. Kvinnojouren handlar också om systerskap.