Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung seger för Sverige i VM

Sveriges curlingherrar, lag Oskar Eriksson från Lit, tog en meriterande seger över Kanada i VM i Peking på onsdagen.

Sverige vann med klara 6–2 och Kanada gav upp inför sista omgången. Det svenska laget tog tidigt ledningen med 2–0 och efter en kanadensisk reducering gick Sverige fram till 5–1-ledning efter sex omgångar.

Segern var nödvändig för att Sverige fortfarande skulle ha chans att nå slutspel. Dessförinnan blev det nämligen förlust med 6–8 mot Schweiz i en svängig match. Efter 0–2-underläge vände svenskarna med en trepoängare och ytterligare en poäng i nästa omgång gav 4–2-ledning. Men schweiziskt 3–0 i sjätte omgången gjorde att Sverige hamnade i underläge och sedan var det Schweiz som hade kontrollen.

Därmed har Sverige vunnit fem matcher och förlorat fyra vilket ger en mittplacering i tolvlagstabellen. De avslutande grundseriematcherna mot Japan och Kina på torsdagen avgör om Sverige når spel om medaljer.