Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung seger för Jämtland i Basketettan

Jämtland tog sin andra raka seger i Basketettan herr. Dessutom mot obesegrade Fryshuset efter 101–93.
Liten matchvinnare blev Daniel Johansson som räddade segern med en offensiv retur och två avgörande straffkast.

Sveriges kanske största "talangfabrik" kom till Nya Sporthallen för att ta sin tredje raka seger. Men Fryshuset fick vända hem efter att ha stött på patrull mot ett lag som innehåller väl så mycket talang och U-landslagsmän.

Jämtland U tog utmaningen på bästa sätt och gjorde en strålande insats. Zeljko Brlek måste ha myst inomombords när hans lag gick upp till hela 76–54 efter tre perioder.

Game over?

Schack matt?

Nej, då. Det här är basket och det är en sport som kan ge de mest osannolika vändningar.

Fryshuset satsade allt på ett kort och gick nästan ikapp. Med två minuter kvar var läget 91–88 och goda råd dyra hos Jämtland.

Då satte Gustav Hansson en tvåa till 93–88, men med 36 sekunder kvar hade Fryshuset bombat i raska poäng till 95–93 för Jämtland.

Oliver Gehrkes 1+0 från strafflinjen gav 96–93 och Daniel Johansson följde upp med en mycket viktig anfallsretur.

Jämtlandsforwarden blev samtidigt foulad och fick två straffkast – som han satte. Sedan var matchen över.

Det betyder att Jämtland har två segrar på de fyra första matcherna – en klart lovande start.

Plusbetyg går till hela ligakvartetten; Stefan Zivkovic, Gustav Hansson, Anton Kobylak-Berglund samt jätten Mattias Markusson. Markusson hade 17+17 och dominerade under korgarna.

Stort beröm även till bröderna Adam och Daniel Johansson. Blott 15-årige Adam fick sitt genombrott, denna lördag. Han satte 5/7 treor och spelade mycket moget.

Jämtland hade bara åtta turnovers – en viktig faktor bakom segern. Ett kontrollerat guardspel är oj, så viktigt för att vinna en basketmatch.

Trepoängsskyttet var återigen en framgångsfaktor. Jämtland sköt hela 44 treor och satte 15.

– Vi tog med oss intensitet och inställning från bortasegern mot Järfälla. Vi gjorde det bra offensivt där vi hade bra utrymme och användde pick and roll väldigt bra. Försvarsspelet blev lite för glest i sista kvarten men det är ett bra lag vi mötte så vi kan inte klaga när vi vinner., menade Zeljko Brlek.

Jämtland åker redan kommande helg till Luleå för dubbelmöte mot BG Luleå och LF Future.