Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung NHL-förstärkning till ÖIK

Chad Wiseman, 32-årig kanadensisk forward med starka meriter, förstärker Östersunds IK.

– Han sätter sig på ett plan till Sverige 4 november, säger hans agent Marc West till Sporten.

Sporten skrev så sent som i går om ÖIK:s planer att förstärka laget utifrån.

Namnet som seglat upp på klubbens radar är Chad Wiseman. En NHL-meriterad forward med mycket fina siffror från spel i Nordamerika.

– Det stämmer att han är på väg till er där borta. Det är en bra spelare och han ska verkligen kunna hjälpa till, säger hans agent Marc West när Sporten ringer.

Chad Wiseman har hunnit med över 600 matcher i NHL:s närmaste farmarliga AHL, samt nio matcher i NHL för San Jose Sharks och New York Rangers. Poängsnittet på dessa säsonger i AHL är fina 0,71.

Enligt rapporter är det en stor och stark forward, 185 centimeter i strumplästen och nära 100 kilo, som ÖIK har fastnat för.

– Han är stor, men han har även mycket erfarenhet och en bra skridskoåkare. Han ska kunna passa in väldigt bra i Europa, säger Marc West.

De senaste tre säsongerna har Wiseman spelat i Albany Devils i AHL, samarbetsklubb till New Jersey Devils. Han har även hunnit med en säsong i Wolfsburg, i tyska högstaligan.

För en månad sedan blev han släppt från ett annat AHL-lag, Hamilton Bulldogs, under försäsongen.

– Chad har haft en rejäl karriär i Nordamerika och ville testa något nytt. Han frågade om Sverige och jag vet vilket bra hockeyland det är, säger Marc West, som själv har både svensk och jämtländsk koppling.

– Ja, jag spelade med Jens Nordin under flera år i Tyskland. En bra kille! Dessutom är min fru svenska.

Jens Nordin är också den som ligger bakom stjärnvärvningen till ÖIK.

Hur ser det ut med själva övergången till Östersund?

– Jag tror att det ska vara ganska så klart. Chads arbetstillstånd är skickat och han sätter sig på ett plan till Sverige 4 november. Det lär nog ta en vecka eller så för att komma ikapp med tidsomställningen. Sedan ska han nog vara fit for fight, säger Marc West.

Kjell-Åke Andersson i ÖIK vill inte ge några kommentarer kring namnet.

Se Chad Wisemans statistik här.

Fakta/Chad Wiseman
Ålder: 32
Nationalitet: Kanada
Position: Ytterforward
Skjuter: Vänster
Draftad av San Jose i åttonde rundan 2000.
Klubbar, NHL: San Jose Sharks, New York Rangers. Två poäng på nio matcher i NHL.
Klubbar, AHL: Cleveland Barons, Hartford Wolf Pack, Hershey Bears, Lowell Devils, Springfield Falcons, Albany Devils. 431 poäng på 603 matcher i AHL.