Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung helg för Häggenås pingisherrar

Kanonpremiär för en månad sedan. Betydligt sämre i helgen.
– Det här var inte vad vi hade tänkt oss, säger Pontus Edman, Häggenås pingis, efter 7–7 mot Kebnekaise och 8–5 mot Enköping

Annons
Tre vinster och en förlust blev det i premiären av Norrettan för Häggenås i slutet av september. Därför fanns det all anledning att se på helgens två bortamatcher med tillförsikt.
Men nej, det ville sig inte den här gången.
– Vi fick en dålig start i matchen mot Kebnekaise och kommer sedan aldrig riktigt in i det, är Pontus Edmans sammanfattning.
I matchen mot Kebnekaise ska Häggenås vara glada att det överhuvudtaget blev poäng. Det var inte förrän i slutskedet av singelspelet som Häggenås precis lyckades hämta in till slutresultatet, 7–7.
Samma upphämtning förmådde laget inte göra i nästa match mot Enköping.
– Vi hade chans att plocka in deras försprång efter dubbelmatcherna, men det var ganska slätstruket överlag i singelspelet, konstaterar Edman.
Om sina egna singelmatcher säger han:
– Jag förlorade onödigt jämna set. På förhand kändes det som jag hade en klar chans att ta båda matcherna, men det gick tyvärr inte.
– Andreas Molin var den enda av oss som spelade hyfsat bra den här helgen, tycker Edman.
Trots de båda förlusterna så är ändå Häggenås bra med i tabellen. Efter sex matcher ligger man på en delad andraplats.
Nästa sammandrag blir på hemmaplan i början av januari. Ås-sonen Pontus Edman, nu boende i Köping, ser med revanschlusta fram emot att få resa norrut igen.
– Det är alltid roligt att få komma hem och lira. Och då ska vi prestera betydligt bättre, slutar han.
Annons