Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust för ÖFK

Det röda kortet i 21:a minuten beredde väg för en mardrömsdag på Jämtkraft Arena för ÖFK.

Andra raka förlusten (1–3) och en knäskadad Thomas Boakye till sjukhus.

Annons

Hur du än analyserar lördagens förlust mot Varberg så återkommer allting till den 21:a minuten.
En omdiskuterad situation där Samuel Mensah hamnade på hälarna mot Modou Barrow. Det tvingade Mensah att riva ner Barrow bakifrån, som bara hade målvakten mellan sig och målet. Rött kort för Mensah och frisparksmål för Varberg, 1–2.
– Han var för snabb för Sam (Mensah) och rann iväg. Men jag tyckte att det var gult kort, säger Graham Potter på presskonferensen.
Domslutet debatterades friskt efter matchen. Den stora frågan: Var Barrow fri med målvakten när han drogs ner?
– Jag tycker att Steve (Burton) var bakom bollen så för mig är det inte frilägesutvisning. Trist att det kommer i ett skede när vi har tagit över matchen, säger Rasmus Lindkvist.
ÖFK:s Ammar Ahmed hade dessförinnan dundrat in 1–1 med en härlig yttersida upp i högra krysset. Detta som svar på Varbergs ledningsmål i andra minuten där en omarkerad Gabriel Altemark Vanneryr fick nicka in bollen.
– Det är svårt med en man mindre. Vi försökte spela den fotboll vi ville och komma in i boxen. Men du riskerar samtidigt att bli sönderkontrad, säger Ammar Ahmed.
Efter 30 minuters spel gick solen i moln på Jämtkraft Arena:
• Thomas Boakye sparkas ner bakifrån i offensivt straffområde och blir liggande.
• Varberg kontrar. Nsima Peter dribblar bort hela ÖFK-försvaret, inklusive målvakt Viktor Hansson, och lägger in 1–3.
Thomas Boakye får hjälp upp och återkommer i spel. Men det dröjer bara några minuter innan han faller ihop på mittplan och bärs ut på bår. En av ÖFK:s viktigaste spelare ligger just nu på Östersunds sjukhus med ett skadat knä. Hur allvarlig skadan är vet vi inte.
– Det är fruktansvärt tungt. Jag tror vi hade vunnit utan det röda kortet. Vi var på gång. Men det är många matcher kvar. Vi kör på, säger Ahmed.
ÖFK:s skadelista är en mörk läsning. På den hittar vi:
Ryan Gilligan, Petter Augustsson, Emir Smajic och Thomas Boakye.
– Många viktiga spelare är borta. Men nu ska vi försöka åka ner till Degerfors och ta tre poäng, säger Rasmus Lindkvist.