Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung dag för Svegs IK när ishallen gick upp i rök

– Det är många som är ledsna i dag, säger Stefan Ericsson, ordförande i Svegs IK:s hockeysektion efter nattens dramatiska brand då ishallen brann ned till grunden.

Det var en tung start på torsdagsmorgonen för många i Sveg efter onsdagskvällens ishallbrand.

Stefan Ericsson var med under natten och han fick se ishallen stå i lågor, en ishall som med ideella krafter invigdes i februari 1984.

– Det är tragiskt. Hela klubbens historia har gått åt pipan. Nu finns det bara en buckla kvar, säger Stefan Ericsson som nu får hitta nya lösningar för den breda verksamheten man har med 115 licensierade hockeyspelar på olika nivåer.

Den delen av ishallen som föreningen äger är försäkrad samma sak gäller det för den del som Härjedalens kommun förfogar över.

– Jag förutsätter att försäkringen täcker kostnaden, fortsätter Stefan Ericsson som redan nu lagt upp planerna för en ny anläggning där föreningens verksamhet kan drivas.

Man planerar att dra igång ett bygge så fort som möjligt där en grupp får jobba med byggplaner och den andra med finansieringen.

– Vi måste ha en ishall och då tjänar man mycket tid om man har både ett bygg och ett finansieringsspår, säger Stefan Ericsson som inte vill ha ett hastverk som varit fallet i exempelvis Östersund.

– Vi tar hellre det lugnt och får en bra lösning.

Någon ishall är kanske inte aktuellt redan i höst. Men eventuellt kan det bli så att verksamheten drivs utomhus.

– En månskensrink är en möjlig väg men det kommer i alla fall innebära en dramatisk ökning av resekostnaderna för vi måste nog hyra in oss hos grannklubbarna, berättar Stefan Ericsson som under dagen fått många samtal från grannklubbar och hockeyförbund där de visar sin empati med Svegs IK.