Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tumble

(Supermassive Games/Sony)

Ålder: 3+

Format: PS3

Genre: Pusselspel

Betyg: 2

Annons

”Tumble” är ett pusselspel som sätter Sonys nysläppta Move-kontroller på prov. Här handlar det om att stapla klotsar på varandra, eller krascha färdigbyggda skapelse och skapa så stor förödelse som möjligt.

I bygguppdragen gäller det att hålla tungan rätt i munnen, för minsta knuff kan rasera din skapelse och den realistiska fysikmotorn gör verkligen sitt för att ge dig en rejäl utmaning.

Du lyfter blocken och placerar dem med hjälp av din Move-kontroll, som visar prov på stor precision. Minsta knyck med handen avspeglas på skärmen på ett imponerande sätt. Vad som däremot inte fungerar lika bra är den klumpiga kameran, som ställer till det rejält för spelaren.

Jag svär högljutt då kameran rör sig för mycket åt det ena eller andra hållet och gör det omöjligt att bedöma var jag bäst placerar mina block.

Och när tålamodet tar slut tappar jag lusten att fortsätta spela.

Som demonstrationsprogram för Move-kontrollernas precision har ”Tumble” sina poänger, men det känns alldeles för krångligt för att locka till längre spelsessioner. Och jobbar man i pusselgenren, där man ska greppa allt och glömma tid och rum, så är det ett misslyckande.