Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufftuff tåget

Att åka tåg är ofta spännande, man får se mycket och resan kan bli en riktig upplevelse. Om det finns tåg- respektive flygmänniskor skulle jag säga att jag är mer av en flygare, men jag har åkt en hel del tåg också.

En trevlig tågresa gick mellan Hamburg och München på ett Autozug. Jag och mitt sällskap reste med motorcykel och för att ta oss genom Tyskland snabbt och smidigt bokade vi in oss på "biltåget". Bara att se på när fordonen lastades var en spännande upplevelse.

En annan gång åkte jag tåg mellan Stockholm och Östersund. Det ångar jag bittert, vi skulle ha kostat på oss en flygresa hem till Östersund istället. Det var en värmebölja över hela Sverige. Vagnen saknade luftkonditionering, den var gammal så sätena var inte sköna, toaletterna var trasiga, den lilla luckan där man kan handla fick stänga för de fick slut på allt, och dessutom blev det förseningar. Då svor jag. Den dagen blev lång eftersom vi börjat resan från en liten bergsby i Turkiet redan klockan tre samma morgon.

En annan gång åkte jag tåg från Småland till Jämtland. Då hade jag jättemycket packning och dessutom en stor jordglob jag köpt på en antikaffär, en present till mor. Det var lite yrsligt innan jag fått mig själv, packningen och jordgloben på tåget. Men jag gjorde några nya bekantskaper för flera blev nyfikna på min jordglob.

I den här veckans Helg bjuder resereportaget på en djupdykning i resande på räls och går lite närmare in på miljöaspekterna. Självklart får du också tips på trevliga resor med tåg.

Trevlig helg