Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft genrep väntar Jämtland Basket

Jämtlands ligagenrep är förlagt till Luleå. Tre tuffa matcher väntar under lika många dagar.

– Jag är mycket glad att vi fått en förfrågan till en sån här bra cup, säger Pontus Frivold.

Cupen spelas i den ombyggda Pontushallen, numera Luleå Energi Arena.

Jämtland börjar mot Tampereen Pyrinto på fredag eftermiddag, möter LF på lördag innan man avslutar mot Namika Lahti, tidigt på söndag.

Alla tre lagen är före detta mästare i sina länder. Tampereen så sent som 2011, Namika vann 2009 medan LF tog hem titeln 2007.

– Jag tror att båda de finska lagen var i semifinal i fjol. LF, å sin sida, börjar om på nytt igen och de ser väldigt bra ut.

Pontus Frivold vill förstås se sitt Jämtland ta nya utvecklingssteg inför nästa veckas ligapremiär mot just LF.

– Vi har lagt mycket fokus på defensiven, att stoppa vår kille, och det vill jag se en fortsättning på.

Med tre matcher på 48 timmar krävs det att man hushåller med krafterna. Eller rättare sagt; att man har tränat bra innan.

– Vi ska försöka rulla på så många spelare som möjligt. Tyvärr fick vi lämna Max (Tandberg) hemma eftersom han hade feber, men vi har i alla tolv man med oss.

Frivold blir ensam coach i helgen och så även under säsongen. Jämtland har misslyckats med att knyta upp en assisterande.

– Vi har fått nej från alla. Antingen räcker inte tiden till eller också är ersättningen för låg.

• Klarar du av att jobba själv en hel säsong?

– Ja, då, jag är van. Men jag måste hitta ett sätt för att få tiden att räcka till.

Klubbdirektör Peter Johansson har dock andra tankar.

– Jag tror inte att Pontus kommer att sitta själv på bänken i premiären i Luleå. Vi ger inte upp utan jobbar vidare på en lösning.

Jämtlands trupp i helgen: Eric Mosley, Stefan Hellgren, Jimmy Widell, Stefan Zivkovic, Samuel Mukooza, Adama Darboe, Mikael Jönsson, Andreas Karlsson, Luka Marolt, Egal Saleman, Omar Zaghden, Brandon Petersen.