Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa Linn visade hög klass när BK Älgen hade diplomboxning

/
  • Många boxare fick chansen att visa upp sig när Östersund arrangerade Norrlandsserien i diplomboxning.
  • Foto: Denny Calvo

Östersundsklubben BK Älgen arrangerade på lördagen en deltävling i Norrlandsserien i diplomboxning. Många duktiga ungdomar fick möjligheten att visa upp sig, däribland en eventuellt blivande stjärna från hemmaklubben.

Annons
En deltävling i diplomboxning i Sporthallens F-hall är en upplevelse väldigt långt ifrån att se någon av filmerna med Rocky Balboa eller namnen Marciano.
Stämningen i den trånga hallen är hursomhelst god och kan nästan beskrivas som familjär, med föräldrar och ledare som fotar och filmar från sidan, ett litet hörn innehållandes enkla fikamöjligheter, och svettiga kämpar som ibland bjuder på leenden och skratt efter matcherna.
Någon gång får domaren kliva in och påminna kombatanterna om att ta det lugnt. I stridens hetta kan det vara lätt att vilja slå lite hårdare än vad diplomboxningens regler tillåter.
En av de bredast leende var hemmaboxaren Linn Einebrant. Hon presenterades av speakern och klubbordföranden Torbjörn Eliasson som mästarinna i Norrlandsseriens alla kategorier på damsidan, och levde också upp till sitt rykte. Först blev det en fin seger med 32-26 mot Sundsvalls Erika Ytteråker.
- Jag hade aldrig tränat någon sport tidigare. Min bror började med boxning ett år före mig, så då blev det att jag började också, förklarar 14-åriga Linn, som snart har gjort sitt inom diplomboxningen.
- Nu ska jag börja gå riktiga matcher efter jul. Jag har väntat på det ett bra tag. Det är tråkigt med diplom eftersom man inte får slå så hårt, haha.
Det hon gillar absolut bäst med boxningen är matcherna.
- Träningen är jobbig. Jag är lite lat, haha. Men matcherna är skitroliga, det är därför man håller på. Och om jag förlorar blir jag förbannad och tränar hårdare så att jag ska vinna nästa match, säger Linn Einebrant.
Någon förlust skulle det dock inte behöva bli den här gången. Linn kontrollerade även sin andra match, mot Sundsvalls Linnea Edholm, från början till slut och vann med 32-23.
Trots lite näsblod efter matchen var självförtroendet på topp och hon passade på att förklara vad hon vill med boxningen.
- Proffs, säger Linn med ett brett leende.
Martin Nilsson
martin.nilsson@zport.se

Mer läsning

Annons