Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa barnskotertävlingar på soldränkt Stortorg

Sol, nysnö och säsongens bästa bana.

Succén var given när skoterungdomarna intog Stortorget på lördagen.

– Arrangörerna har fixat en riktigt bra bana med riktiga hopp, hyllar Kid Andersson, skoteråkare från Järpen

Annons

28 tävlande mellan 4 och 12 år ställde upp i skotertävlingen "Junior Super Sno-X" som arrangerades av Östersunds snöskotersällskap på Stortorget på lördagen.

I täta, spännande heat på 4-6 varv runt den 150 meter långa banan gjorde ungdomarna upp. Först kvaltävlingar och sedan en B- och A-final.

Under pausen innan finalerna fick nyfikna barn provköra banan.

Länstidningen fick ett snack innan finalerna med Krokoms MK:s skotertalang Kid Andersson och hans rival Nemo Fahlander, Ljusdal. Den här tävlingen körde de i olika klasser.

– Jag tävlar i stock och Nemo kör open, säger Kid Andersson som var ensam i sin klass.

– Han skulle kunna åka hem direkt utan att tävla. Han vinner ändå, skojar Nemo Fahlander.

Båda två var imponerade av banan som arrangörerna lyckats bygga på torget.

– Vi får ofta köra på små rundbanor utan några backar eller hopp. Men här är det väldigt mycket upp och ner. Hela tiden, säger Kid Andersson.

Tävlingsledningen hade tur med vädret.

– Vi har haft en väldigt bra dialog om tävlingen med (trafikingenjör) Janne Asplund på kommunen. Vi hyrde torget från onsdags förmiddag och sedan dess har vi fraktat hit snö och byggt. I går kom det ordentligt med snö också. Det gör mycket för upplevelsen att det är snö överallt, säger tävlingsledaren Johan Olofsson.

Tror du att det kommer bli en fortsättning?

– Ja. Det är vår absoluta målsättning. Att kunna göra det här nästa år.

Hur "river" man en sån här bana? Hur får man bort all snö?

– Vi har ett samarbete med de som sköter snöröjningen här i vanliga fall. Det blir bäst om det är någon som är van gör det.