Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff start för Carlenius

Annons
Förre Brunflospelaren Johan Carlenius som just anlänt till USA för proffspel i en av de lägre rankade ligorna skriver:
Efter en drygt 26 timmars resa från Sverige (efter lite förseningar) kom jag fram till Fayetteville på fredag 24:00 lokal tid i North Carolina. Det är ingen underdrift att säga att jag var lite småtrött när jag väl var framme, så de 5-6 timmars sömn jag lyckades få den natten satt ganska bra. Sen var det bara att stiga upp 7:00 för någon form av samling med laget på lördag morgon. Då fick jag bland annat lite utrustning som skulle användas vid kvällens borta match mot Richmond Renegades. 13:30 var det så dags att börja åka till Richmond för att spela, det är en ca 3 timmar bussresa norrut från här. Ganska lagomt för att få vila upp sig för matchen med andra ord.
Väl framme möts man av en ishall som jag uppskattar hade en publikkapacitet på 10 000-12 000 och skulle få de flesta lag hemma i Sverige avundsjuka.

Väl dags för match, och efter att ha fått coachens instruktioner om att bara gå ut och köra, så var det ett taggat Fayetteville FireAntz som klev ut.
Många spelare krigade för en slutlig plats i laget. Efter en intensiv 1:a period ledde vi med 3-1 och kontrollerade matchen ganska bra, med våran "crash & bang" taktik som coachen manade på oss med.
Efter en lika intensiv 2:a period som innehöll en och annan fight så ledde vi med 3-2 efter att Richmond stänkte in en puck i 5-3.
Fighterna eller slagsmålen var väl det som eldade upp publiken mest, och de var inga snälla gossar som gjorde upp. Totalt var det nog tre grabbar i vårt lag som behövde läkarhjälp för att lappa ihop ansiktet och de var nog några i Richmond som också behövde hjälp av läkaren som verkligen fick jobba för lönen denna kväll.
Efter en tredje period, med ganska mycket utvisningar, de flesta för oss så förlorade vi till slut med 5-4. Men sammanfattningsvis var det en bra match för oss, som hade lämnat hela 1:a femman hemma, för att låta de andra spelarna visa upp sig. Richmond däremot hade tydligen deras ordinarie lag.

Efter den drabbningen och bussresa hem, så var man framme i Fayetteville runt 2 på natten, då var det bara att slänga sig i säng för att stiga upp och träna klockan 9:00 på morgonen.
Dock så fick 8 grabbar som spelade i matchen en tuff morgon när de fick beskedet att de inte var önsvärda i Fayetteville utan fick söka sig till nya utmaningar. Ett tufft besked att få och deras ansiktsutryck när de kom tillbaka efter sina individuella samtal med coachen säger allt.
Efter 1,5 timmes träning på söndag morgon är man nu i skrivande stund dock lagomt trött och det skall bli väldigt skönt att kanske få sig en riktig sömn i natt, dock är det träning måndag morgon klockan 9 igen, då vi nu ska finslipa detaljer i veckan inför seriepremiären på fredag.

Mer läsning

Annons