Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff match när proffsen saknades

/

Med skadade utlandsproffs och en storförlust i bagaget kändes en seger som väldigt mycket begärt när Jämtlands damer tog emot Solna. Gästerna avgick också med segern, men Jämtland stod länge upp på ett bra sätt.
- Vi visar stundtals att vi är ett riktigt bra lag, sa coach Jonathan Bolin efter matchen.

Annons
Visst, det blev förlust med stora siffror. Regerande svenska mästarinnorna Solna vann till slut med 54-83. Men trots att importerna Jill Noe och Chakhia Cole satt skadade på bänken stod Jämtland upp och bet ifrån.
Eller vad sägs om ett 18-2-ryck i första halvlek? Jämtland gick från underläge 4-14 till ledning 22-16 med hjälp av aggressivt försvar och riktigt bra skytte.
- Det visar ju att det finns kapacitet. Man gör inte 18-2 på svenska mästarinnorna om det inte finns något i laget. Men den nivån klarar vi inte av att hålla riktigt hela matchen, sa Bolin.
Jämtland hängde med bra fram till mitten av tredje quartern. Då ökade Solna temperaturen ytterligare. Gästerna pressade Jämtland högt upp i banan och flera gånger fick hemmatjejerna svårt att komma till avslut innan skottklockan knackade på axeln.
Samtidigt började Solna att sätta sina avslut med allt bättre procent, och när man missade var den offensiva returtagningen stark. Gästerna tog hela 21 offensiva returer.
- Det känns som att vi är med i tre perioder, vi klamrar och sliter och kämpar oss kvar i 30-35 minuter. Så det är klart att vi är nöjda med det, sa Jonathan Bolin.
- Tittar man på vilka vi har mött så är det riktigt bra lag. 08, Solna och Telge, samt att vi vann mot Norrköping, så jag tror inte man får vara allt för besviken med inledningen.
Bolin passade också på att ge en uppdatering på skadeläget när det gäller Jill Noe och Chakhia Cole. Den förstnämnda har fortfarande handleden i gips och har några veckor kvar innan hon tar planen i besittning. Men Chakhia Cole är på väg tillbaka.
- Chakhia hoppas jag kan vara med nu på söndag mot Brahe. Hade det varit slutspel hade hon spelat i dag. Men funkar det bra i veckan räknar jag med henne på söndag.
J Chakhia hoppas jag kan vara med nu på söndag mot Brahe. Hade det varit slutspel hade hon spelat i dag.
Jonathan Bolin

Mer läsning

Annons