Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tua sprintade till sig ett USM-brons

Tua Dahlgren var länsåkare nummer ett under sprinttävlingarna på USM. Tua knep med knapp marginal bronset i D16-klassen efter en hård spurtstrid.

Under sprintdelen på USM i Åsarna blev det ett brons för länsungdomarna. Tua Dahlgren, Spikbodarna, åkte snabbare och snabbare för varje heat och trots att dagen inleddes med ett ganska blekt kval så blev det brons.

– Jag var riktigt missnöjd efter distanstävlingen och inte särskilt glad efter prologen heller. Men lagom till kvartsfinalen lossnade det och skidorna gick också bättre och bättre, förklarar en sprudlande glad Tua Dahlgren.

– En medalj var lite bättre än jag kunde hoppas. I finalen så ramlade ledande Moa Lundgren och då öppnade sig chansen. I början av upploppet låg jag fyra-femma men kämpade allt vad det gick och jag är så glad att det räckte till pallen, säger Tua som har finalerna i Folksam Cup som nästa stora mål under säsongen.

Gry Abrahamsson-Gjersvold, Utrikes SK, har haft ett fint USM och även hon tog sig till final i sprintklassen för D15. Dock var krutet lite förbrukat när det blev final och hon fick nöja sig med en femteplats.

– Jag kände mig inte särskilt pigg men kom ändå iväg rätt bra i finalen. Nu gick jag utanför spåret uppför första backen för att få en bra position men då frös det i lite under skidorna och på upploppet gick det riktigt tungt, berättar Gry som ändå har all anledning att vara nöjd med en andraplats i skicross och en tredjeplats i distansloppet förutom femteplatsen i sprint.