Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tsukasa Takeuchi åter i köket

/
  • Tsukasa Takeuchi trivs i nya köket på Stadsdel 
Norr. Det är stora ytor och gott om svängrum.
  • Alla platser är reserverade. Interiören har Tsukasa Takeuchi själv varit och köpt i Japan.

Efter ett och ett halvt år öppnar Tsukasa Takeuchi åter sin restaurang Mikado, nu på Stadsdel norr.
– Jag har tagit det ganska lugnt det senaste året, bland annat gått en kurs och lärt mig att segla, men nu känns det bra att vara igång igen, säger Tsukasa.

Annons

Restaurangen öppnades i tisdags och var fylld till två tredjedelar.

– Jag vill inte ha fulla restaurangen med gäster nu i början, jag måste bli lite varm i kläderna först. Jag upptäcker då och då små saker jag har glömt att köpa till köket och det är lite svårare att hitta saker bland alla hyllor den första tiden, så jag tar det lite lugnt och ökar efter hand, säger Tsukasa.

Det mesta av interiörerna, till exempel skåp, bänkar, tallrikar och kockutrustning har han själv hämtat från Japan och fraktat hit i containers på båtar.

– När jag hade restaurangen i Grytan åkte jag till Japan ibland och tog med mig en del saker på planet. En gång fick jag betala väldigt mycket i avgift för övervikt, straffavgiften var lika dyr som en biljett dit och hem igen så det gör jag aldrig om, skrattar Tsukasa.

Inriktningen blir densamma som tidigare och få saker har ändrats på menyn, en del kycklingrätter har bytts ut mot vaktel och anka.

– Väldigt många människor har hört av sig till mig och sambon och sagt att ni får absolut inte ändra på någonting i menyn och är kunderna nöjda finns det ju ingen anledning att ändra på så mycket. Vi har bytt namn på några av rätterna så det känns lite nytt i alla fall, säger Tsukasa Takeuchi.

Mer läsning

Annons