Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trygghetslarm blir digitala

Trygghetslarmen i Ragunda kommun ska bli digitala. Beslutet om att arbetet ska sätta i gång väntas tas på tisdagen i kommunstyrelsen.

I hela landet är det cirka 200 000 personer som bor i ordinärt boende och har trygghetslarm. Larmen används främst av äldre personer som behöver kunna larma snabbt om de till exempel ramlar eller blir hastigt sjuka.

På tisdagen väntas kommunstyrelsen i Ragunda ge klartecken att påbörja arbetet med att göra en övergång till de digitala trygghetslarmen.

Tidigare har många trygghetslarm fungerat via det fasta telenätet. Nu kommer en övergång ske till ett internetbaserat system och i vissa fall baserat på mobiltelefoni. Arbetet pågår i många av landets kommuner och har utretts nationellt av Hjälpmedelsinstitutet mellan 2010 fram till och med april förra året.

Kommunstyrelsen föreslås ge verksamheten i uppdrag att ta fram en långsiktig planering för finansiering, organisation och samverkan.