Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tryggare än nödvändigt i Jämtland

Jämtarna är ett tryggt folk.

Det fastslås i ett färskt trygghetsindex.

Det är försäkringsbolaget If som har gjort den landsomfattande undersökningen. Totalt 4068 personer har fått svara på hur de upplever tryggheten inom olika samhällsområden. Det handlar om sjukvård, trafik, privatekonomi och den egna upplevda tryggheten.

Invånarna i Halland är enligt undersökning de som känner störst trygghet i landet. I topp handlar också Västerbotten på en andra plats och Jämtland på en femte plats. Längst ned på listan hamnar Jönköping, vars invånare känner sig mest otrygga.

– Ett sådant här Trygghetsindex visar hur invånarna själva bedömer tryggheten i sin vardag. Vår tanke med Trygghetsindex är att hela landet ska inspireras och jobba mer med trygghetsfrågorna, säger Jonas Frid, ansvarig för hem- och personförsäkring vid If i ett pressmeddelande.

If drar avslutningsvis slutsatsen att svenskarna generellt är ganska trygga i tillvaron. Invånarna i Västerbotten, Jämtland och Västernorrland är "till och med tryggare i sina bostadsområden än de anser behövligt".