Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryckande hetta när Marklund vann i Kina

/
  • Johan Marklund vann nyligen Xishuangbannas sprintmästerskap på 15 km för mountain bikes utanför staden Jing Hong i södra Kina.  Foto: Tage Levin

I tryckande hetta och regnskurar susade Östersundaren Johan Marklund i lördags i mål som segrare i den autonoma provinsen Xishuangbannas sprintmästerskap på 15 km för mountain bikes utanför staden Jing Hong i södra Kina.

Annons
Tvåa i tävlingen blev Stockholmaren Luca Mara och först därefter kommer det kinesiska hemmalagets unga talanger, en rad thailändare, vietnameser, amerikaner och fransmän.
– Den roligaste tävling jag varit med om, utbrister Johan Marklund, strålar av obruten energi och torkar av sig leran med segerbandet, sliter av sig tröjan och häller en svalkande flaska vatten över sig.
Först därefter kommer Johan på att han föll i en utförslöpa och skrubbade armbågen, ena knäet och skinkan.
Tävlingen startade med ett 60-tal deltagare på ringvägen utanför staden Jing Hong. Banan fortsatte på byvägar, på smala stigar över leriga bergssluttningar, ner i en bäck ett 20-tal meter med vatten halvvägs upp till naven och slutligen med slutspurt på en byväg.
På kvällen delades priserna ut vid en ceremoni utanför Thai Lue-folkets kulturpalats i Jing Hong. Ceremonin inramades av musik och danser av kulturgrupper som representerade alla grannländerna; Thailand, Laos, Vietnam, Kambodja och Burma.
Sprintmästerskapen i lördags var avslutningen på en sex dagars rundtur, International Mountain Bike Tour of Mekong, genom de nordliga delarna av Thailand och Laos och den sydliga provinsen Yunnan i Kina. Johan och Luca deltog i evenemanget genom förmedling av Svensk-Thailändska Handelskammaren i Östersund. Dagen därefter tog Johan och Luca flodbåt från Jing Hong till Chiang Saen i Thailand och därefter flyget hem till Sverige.

Mer läsning

Annons