Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Truppen till världscuppremiären i Östersund spikad

Den svenska premiärtruppen i skidskytte är klar. Med på listan finns Anna Carin Olofsson Zidek som känner sig redo för comebacken om drygt tre veckor.
– Ja, det ska bli kul att få starta i Östersund, det har varit mitt mål, säger hon.

Annons
I går presenterade den svenske förbundskaptenen Staffan Eklund den slutgiltiga truppen till världscuppremiären i Östersund 3–7 december. Sverige har sex platser på dam- och herrsidan och de tänker ställa upp med fullt lag.
Med i truppen igen är Anna Carin Olofsson som avbröt säsongen under skidskytte-VM i Östersund i vintras. En förkylning satte stopp för det.
I slutet av juni blev sedan Anna Carin mamma för första gången, till sonen Liam, och drygt fyra månader senare är hon alltså redo att mäta sig mot världscupåkarna igen.
– Jag har missat lite grundträning men jag tycker det känns bra. Några bra resultat kan jag säkert göra men sen vet jag inte om jag kan vara jämn under säsongen. Det är alltid svårt att veta vart man står inför första tävlingen och i år är det mer osäkert. Det har varit lite andra förutsättningar, säger Anna Carin Olofsson Zidek.
Vad har du för mål med säsongen?
– Jag har inte satt några riktiga mål. Men jag vill gärna vara i toppform på VM, säger Anna Carin som i dag åker hem tillsammans med de övriga svenska åkarna efter träningslägret i finska Muonio.
Så här kommenterar Staffan Eklund sin uttagning i ett pressmeddelande.
– Jag vill inte skruva upp några jätteförväntningar, det gör jag aldrig, men det ser bra ut i laget och som det känns just nu är det riktigt trevligt att vara svensk förbundskapten i skidskytte.

Mer läsning

Annons