Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trötta men taggade stjärnor på is

Annons


Stelhet i leder, överansträngning i ljumskar och svårt att ladda om mentalt. De tre finalisterna i "Stjärnor på is" är trötta men kommer att ge allt för att vinna.

-Nu är det toksatsa som gäller, bära eller brista, säger Markus Fagervall.

Finalisterna Jesper Blomqvist, Lars Frölander och Markus Fagervall står startklara vid isrinkens ena kortsida. Vem kommer först över till andra sidan? "Klara, färdiga, gå!" ropar Frölanders partner Gabrielle Sobin och killarna störtar iväg på skridskorna. Lars Frölander hamnar på efterkälken medan hans två konkurrenter gör varsin livsfarlig tvärbromsning. Oavgjort. Men vid lördagens final är det inte snabbhet som gäller utan lyft, piruetter och stil. De nyblivna konståkningsstjärnorna ska öva in hela tre program var under veckan.
Jesper Blomqvist orolig

Jesper Blomqvist har tränat själv på förmiddagen eftersom hans partner Alexandra Schauman är sjuk i feber.

-Det känns lite oroligt, även om jag vet att det finns riktig finsk sisu i henne. Hon måste bli frisk annars finns det ingen möjlighet att vi orkar köra våra program. Det är mycket att lära in så det känns rätt tungt just nu, faktiskt, men de som känner mig vet att jag absolut kommer att göra allt för att vinna, säger Jesper Blomqvist.

Hans huvudkonkurrent Markus Fagervall är också nervös. Vid det här laget vet han att det är mycket som kan gå fel i konståkning, ramlar man så ramlar man. När Markus Fagervall och partnern Johanna Götesson ska berätta om vad de ska plocka fram för att vinna finalen blir de hemlighetsfulla.
Enda lyftet i sitt slag

-Jag ska inte säga för mycket men det är det enda lyftet i sitt slag som någonsin skett på "Stjärnor på is" eller "Stars on ice" runtom i världen, säger Markus Fagervall.

Den tredje finalisten, Lars Frölander står rätt lugn lite i skuggan av sina konkurrenter. Ett snurrlyft med arbetsnamnet "Gabrielles sista lyft" är deras främsta vapen.

-Vi får se om vi vågar ha med det. Jag vill få ut det där sista, verkligen visa vad jag kan och är peppad och laddad. Jag slår lite i underläge och det känns skönt, säger han.
Annons