Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trött tall på Frösön

I samband med en promenad i Frösö Strandområdet upptäcktes den "liggande tallen". Först trodde jag att det var stormen Ivar som var orsaken. Men när man tittar närmare, längst ned på vid roten, ses ingen skada.  Antingen har den växt ut i detta läge eller så har den lagt ned sig till viloläge. Dock inte till den sista vilan eftersom den fortfarande är vid god vigör och växer vidare.

I området kan för övrigt ses att nämnda storm härjat rejält bland de större tallarna och granarna. Nu är området uppstädat och endast stubbar och kvistar talar sitt tydliga språk om vad som här förevarit. De som röjt upp i området har inte städat bort tallen på bilden. Man har säkert förstått att detta är ett av naturens många under.

Tallen ligger strax nedom Arnljotskolan och alldeles nära det vackra röda huset som förr i tiden var ett populärt fikaställe.

Det blir att botanisera mera vid Frösö Strand med omgivningar. Här ruvar säkerligen mera märkligheter. Det blir att låta ögonen svepa runt i naturen och vips kanske man upptäcker något säreget.

Rolf G. Swedbergh