Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tropiskt drömväder på Dundermarknaden

Inför årets Dundermarknad hade arrangörerna bokat stekheta artistnamnet Ace Wilder.
Något som vädergudarna verkade gilla och tackade med temperaturer upp mot 30 grader på fredagskvällen.

Dundermarknaden har trots att man är relativt små en tradition av att boka stora artister. Till exempel så spelade E-type på Dundermarknaden för några år sedan.

Även i år lyckades man boka en stor artist. Ace Wilder kom tvåa i schlagerfestivalen och har gjprt sig känd med monsterhiten "Busy doin' nothing".

På partyscenen underhöll under fredagskvällen pålitliga covergänget Ständut Blakk. De spelar också på lördagen. På lördagen är det även dags för rockräven och gitarrhjälten Dregen att kliva upp på stora scenen.

– Vi har försökt att hitta artister som lockar alla. Ace Wilder är ju väldigt het just nu och hon är det många lite yngre som vill se. Dregen är ju för dem som gillar rock, säger Mari Lundquist.

Hon och Louise Olofsson har tillsammans med ett par bekanta på allvar tagit över arrangörsskapet i år.

– Vi var med lite grann ifjol också, säger Mari Lundquist.

Förutom artister så har Dundermarknaden ett tivoli, en marknadsplats med knallar och en massa exotiska matvagnar.

Många festivaler har ekonomiska problem. Hur gör ni för att klara budget?

– Man räknar på det helt enkelt. Vi har vissa intäkter från knallarna, från krögarna och så vidare, säger Louise Olofsson.

Vädret har betydelse. Den tropiska värmen som satt tänderna i Strömsund gör att besökarna väntar till lite senare på kvällen för att gå in på området.

– Förra året var det nästan minusgrader. I år är det väldigt varmt. Men det är klart att vi föredrar det som det är nu, säger Mari Lundquist.