Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trollkarl: 500 kronor för 20 minuters magi

Bakom artistnamnet Ivan den Magiske döljer sig Karl-Ivan Försth, som började trolla redan i 15-årsåldern.

Då köpte han kinesiska ringar och började träna allt han orkade. Nu är han en av 23 medlemmar i föreningen Jämtmagi, som bildades 1986.

– En gång i månaden träffas vi och byter erfarenheter och kommer med råd till varandra. Vi har jättekul, berättar han.

Ofta packar han trollerilådan full, tar på sig sin glitterkavaj och drar iväg på barnkalas, 50-årsfester eller bröllop. För 500 kronor plus resekostnader bjuder han på en 20 minuter lång show med ett tiotal olika nummer med flera överraskningsmoment. De kinesiska ringarna är fortfarande med, i övrigt blir det en hel del lek med pengar, godis och andra saker. Är festen utomhus kan han också blåsa eld eller gå på styltor.

– Jag gör det för att jag tycker att det är roligt. Mest gillar jag att trolla för barn för de är så avslappnade och ska alltid försöka avslöja tricken. Jag gör också ballongdjur som de får ta med sig hem. Det brukar alltid gå hem, säger Karl-Ivan, som också kan hyras in till äldreboendet till samma pris. Då är det munspel och skillingtryck som står på repertoaren.