Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trolling mot cancer lockade hundratals

För andra året i rad anordnades fisketävlingen "Trolling mot cancer" i Huså hamn där alla intäkter oavkortat går till Cancerfonden.

Tävlingen pågick både under lördagen och söndagen och resulterade i över 50 000 kronor. 37 startande lag hade anmält sig och det fanns även de som inte deltog men ändå valt att skänka anmälningsavgiften på 500 kronor. Arrangörerna passade även på att värva stamcellsdonatorer till Tobiasregistret.

Micke Norrman startade arrangemanget i fjol tillsammans med Håkan Karlström och P-G Holmström då nära vännen Lars Östman hade då insjuknat för andra gången i leukemi. Men i år mår Lars Östman bättre och kunde själv också delta i arrangemanget.

Micke Norrman hade hjälp av ett stort antal vänner och en hel stab av frivilliga och var nöjd med att så många valde att delta, även om intäkterna inte nådde ända fram till fjolårets resultat på 86 000 kronor.

– Det är långt ifrån färdigräknat men jag är väldigt nöjd. I lördags när vädret var som bäst var det över 700 personer på plats, säger han.

Förutom trolling förekom det även en hel del andra aktiviteter som pantball, ponnyridning och helikopteruppvisning.

– Det här är Sveriges största insamling till förmån för Cancerfonden gjord av sportfiskare, säger Micke Norrman.

Blir det någon fortsättning nästa år?

– Oja, självklart.