Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollflöjten spelas på Arnljotlägden

/
  • Som Nattens Drottning  ser vi Anna Hanning.
  • Så här såg det ut vid audition i höstas. Jan Löfgren, Agneta Borgh, Orwar Eriksson 
 
och Monica Bergander ingick i juryn. Jan Löfgren, konstnärlig ledare på Estrad Norr, kommer själv att göra Taminos roll i Trollflöjten på Arnljotlägden i sommar.

Foto: Håkan Luthman

Nej, det blir ingen föreställning av Mozartoperan Trollflöjten i stenbrottet i Marieby i sommar. Estrad Norr har beslutat att flytta evenemanget till Arnljotlägden på Frösön.

Annons

– Marieby stenbrott har en fantastisk potential som musik/teaterscen, men där måsta satsas åtskilligt innan den kan fungera. Vi insåg helt enkelt att det i nuläget skulle bli ett alltför stort och kostsamt bygge, säger Eva Berge, producent på Estrad Norr.

Därför kommer nu alltså operan att ges på Arnljotlägden i stället.

– Där finns ju redan det mesta – scen, publikläktare och så vidare. Vi är väldigt glada att föreningen Arnljotspelen låter oss vara där, säger Eva Berge.

Hon är också glad över att kunna presentera en preliminär lista över medverkande, där majoriteten av sångarna kommer från länet.

Bland dem Jan Löfgren, som gör Tamino, Hans-Erik Sundström, Sarastro, Angelika Lindahl, Papagena, och Anna Hanning, som gör den svårsjungna rollen som Nattens Drottning.

– Anna slog knockout på juryn när hon var här på audition i november. Vi är verkligen glada att hon blir vår Nattens Drottning, säger Eva Berge.

Orkesterföreningen spelar under ledning av Orwar Eriksson.

– En del av våra utflyttade musiker kommer också hem och förstärker orkestern. Jonas Lindgård blir konsertmästare, berättar Eva Berge.

Trollflöjten kommer att ges i tre föreställningar på Arnljotlägden – 13, 15 och 16 augusti. Regisserar gör Kjell-Peder Johansson och Jens Gustavsson står för scenografin.

Mer läsning

Annons