Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trollbunden av Badhusparkens konststig

I midsommarhelgen öppnades portarna till årets konstrunda i Badhusparken i Övsjö.

Badhusparkens roliga och underfundiga konstinstallationer leker och vrider med ord och uttryck. Och i år behöver besökaren varken gå vilse i skogen eller i konsten. Installationen "Genomgående tema" av Berit Källström hänger bokstavligen som en röd tråd i trädstammarna och följer med genom hela konstrundan.

Byn Övsjö ligger nära Kälarne och består egentligen av två byar, Väster-Övsjö och Öster-Övsjö, och ligger på var sin sida av sjön Övsjön. Vid stranden finns ett badhus från tiden när "lort-Sverige" skulle bort, därav namnet Badhusparken.

Sedan 2006 har Övsjö bygdegårdsförening arrangerat en konstrunda i Badhusparken med verk av amatörer. Ett 70-tal konstinstallationer hänger, står, göms eller blöts längs en stig i gles tallskog och med utsikt över sjön. Varje år kommer ett tiotal nya installationer till, några förändras och andra försvinner. För många besökare har konstparken blivit ett sommar-måste.