Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trögt ÖIK vann i premiären

En match där premiärnerverna aldrig riktigt släppte för ÖIK, som trots en sämre insats besegrade Örnsköldsvik efter mål av Pontus Dünesius och Erik Näslund.

Det dröjde fem minuter av period ett innan matchens första avblåsning kom. En fingervisning om hur det såg ut under stora delar av premiären av norrettan mellan ÖIK och Örnsköldsvik. Det var händelsefattigt, avvaktande och lite ringrostigt.

– Skönt att det är över. Vi gör ingen bra match. Jag tycker inte att det är någon bra hockeymatch. Det är hafsigt och slafsigt och det är väl lite premiärnerver, summerar ÖIK-tränaren Markus Åkerblom.

De knappa femhundra åskådarna i Z-hallen fick trots mindre bra spel se hemmalaget vinna med 2–1.

ÖIK:s båda mål kom till i den andra perioden. Säsongens första målskytt blev nygamle Pontus Dünesius, som serverades öppet mål efter Kalle Johanssons öppnande passning till Daniel Magnusson som i sin tur hittade in till Dünesius. Målet kom i sista sekunden av ett powerplay där hemmalaget fick spela 5–mot–3 i nästan en och en halv minut. Det hade då spelats 13 minuter av period två. Backen Erik Näslund utökade ledningen med trettio sekunder kvar av perioden med ett välplacerat handledsskott – stolpe in.

Trots ledningen hade ÖIK fortsatt svårt att kontrollera spelet och den tredje perioden fortsatte med det böljande spel om präglat hela matchen.

– Vi pratade om det innan, att det är Ö-viks sätt att spela. De vill ha fram och tillbaks, fram och tillbaks, medan vi vill ha lite mer kontroll, men jag tycker inte vi lyckas ta kontroll på matchen någon gång egentligen, säger Markus Åkerblom.

– Även om vi får 1–0 och 2–0 så kändes det inte som att premiärnerverna släpper så att vi kan börja spela ut.

Tystnaden som följde på frågan om det fanns något positivt att ta med sig utöver segern sa det mesta.

– Det ju de tre poängen, så enkelt är det, säger andretränaren Jörgen Själin.

– Och att serien är igång så att vi får rulla igång här på nåt vis, fyller Markus Åkerblom i.

I övrigt var det en match som tränarparet gärna lägger bakom sig.

– Jag tror att både vi och grabbarna har betydligt högre förväntningar på vår prestation än i dag, avslutar Åkerblom.