Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trögstartad Transportstyrelse stoppar Leif

Leif Eriksson körkort gick ut 25 maj men ännu har han inte fått det nya kortet. Trots att han skickade in en ansökan redan i februari.

Leif Eriksson är skarpt kritisk till Transportstyrelsens hantering.

– Jag skickade in min ansökan om nytt körkort 23 februari tillsammans med det läkarintyg som behövdes, säger han.

Men han blev tvungen att ringa efter att han läst på Transportstyrelsens hemsida att man också måste betala och något inbetalningskort hade han inte fått. Sedan kom det och han betalade.

– Jag var tvungen att ringa igen en tid senare eftersom jag inte hört något mer om mitt körkort. Då kom de fram till att jag också skulle betala för att göra själva kortet. Så jag gjorde det.

I mitten av maj pratade han med polisen för han började bli orolig då hans körkort snart gick ut. Polisen kunde se statusen på hans körkortsärende. Men då stod det klart att han också måste ta ett foto hos Trafikverket, före detta Vägverket, i Östersund. Så det gjorde han.

– Efter 14 dagar kom räkningen för fotograferingen och jag betalade.

I början av juni hade Leif Eriksson ännu inte sett till något körkort.

– Jag ringde ingen och frågade "var är mitt körkort?". Jag fick svaret att ingen överhuvudtaget ens hade tittat på mitt ärende och att de inte visste var papperen fanns. Jag påpekade också att jag har mer än vanligt B-behörighet, eftersom jag kör lastbil ibland. Då fick jag svaret att detta skulle tas om hand av en annan avdelning.

Efter det gav han upp.

– Nu skiter jag i det här. Det verkar omöjligt att få ett nytt körkort. Jag har betalat över 1000 kronor, körkortet gick ut i maj och jag har inte fått ett nytt än. Enligt polisen kan jag köra med mitt gamla körkort fast det gått ut, de kan se att ärendet pågår.

Han kör en del i Norge och tror inte att polisen där är lika överseende.

– Jag frågade Transportstyrelsen om de kan tänka sig att betala eventuella böter jag får i Norge. De vill de inte. Jag fick svaret att det är mitt problem, säger Leif Eriksson.