Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trivselträffar i byarna

En gång i månaden arrangeras trivselträffar runt om i Bräcke kommun och alla är välkomna.

Denna gång är träffen på Håsjögården, några mil norr om Kälarne. Ett trettiotal människor har dykt upp för att umgås, fika, köpa lotter och bli underhållen.

– Det brukar komma 40 -50 personer och vi har toppat på 85, säger Sigbritt Eriksson, som tillsammans med Monica Ljungberg är initiativtagare och arrangör av träffarna.

I dag ska trollkaren Mr Hann uppträda och Sune Kvist spela musik. Idén bakom träffarna är att folket i byarna ska träffa varandra och få chansen att se byar runt om i kommunen. Alla får komma, det behövs ingen föreningstillhörighet.

– Hur det än är så finns det folk som inte är med i någon förening. Vi sa att vi ska vara föreningslös, säger Monica.

Trivselträffarna är ett samarbete med Bräcke kommun och ABF Bräcke.

Mr Hann har börjat underhålla publiken i stora salen. Han flyttar knutar på rep, trollar bort ringar, bjuder upp folk på scen och framför allt, river ner skratt från publiken.

Egon Ljungberg från Vallsjön blir uppbjuden på scen. Mr Hann försöker alstra elektricitet från Egons huvud med ett rör, plötsligt kommer en eldboll ut ur röret och hela fikasalen hoppar till och börjar skratta. Egon är på trivselträffarna varje gång.

– Det är väldigt trevligt och ett bra initiativ.

Han gillar att folk från byarna träffas.

– Det är lättsamt och gemytligt.

Mr Hann har avslutat trollerishowen och fikat tar över. Der surras friskt i lokalen samtidigt som Sune Kvist tagit fram dragspelet.

– Det blir mysigare stämning med musik, säger Sigbritt.

Det kommer bli tre träffar till innan årsskiftet, i Västanede, Sörbygden och i Väster-Övsjö.