Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trist sorti av Åke Ljusberg

Ljusbergs avsked kunde ha skett snyggare om han undvikit sina uttalanden och skriverier i LT.

Vad han gjort är att han ytterligare förstört bilden av Ragunda. Han har också förstört en tidigare bild av Ljusberg som en vettig och saklig människa genom rabiata påståenden om politikerna. Han presterar ett lågvattenmärke för politisk debatt.

Ljusberg har gett oss en bild av att han klarat av en budget i balans för Ragunda. Inget kan vara mer fel.

Enligt lag behöver ytterligare 20 miljoner tillföras budgeten för att täcka tidigare års underskott.

När han talar om att budgeten är 15 miljoner bättre än förra året beror detta på att han under fjolåret försämrade resultatet genom att han utbetalade ut avgångsvederlag med mera som inte var täckta i budget.

Ljusberg ville även förbättra näringslivsklimatet som han påstod var dåligt. Några sammanträden blev så gott som allt. Sedan smet Ljusberg iväg från den uppgiften.

Obegripligt och okunnigt är även Ljusbergs påstående att politiker alltid ska stå på kommunens sida. En politiker väljer alltid själv på vilken sida han ska stå.

Att Ljusberg inte tycker om att politiker på egen hand söker information av betydelse för deras politiska gärning är tydligt.

Kommunens handlingar ska vara tillgängliga för såväl politiker som alla andra medborgare och i den utsträckning de själva bestämmer. Ragunda har under lång tid krävt ut landets högsta kommunalskatter samtidigt som man har den sämsta ekonomin.

Ansvaret för detta ligger naturligtvis hos de socialdemokrater som sedan länge styrt kommunen som regel med stöd av nickedockorna i Centerpartiet. Elisabeth Yngström kallade in Ljusberg för att räta upp ekonomin. Det är bara att konstatera att Ljusbergs insats inte motsvarat förväntningarna.

Det är bara ett parti som inger förhoppningar om att vilja och har kunnandet att räta upp ekonomin och det heter Allians för Ragunda.

Erik Björklund,

Bispgården

J Elisabeth Yngström kallade in Ljusberg för att räta upp ekonomin. Det är bara att konstatera att Ljusbergs insats inte motsvarat förväntningarna.

Erik Björklund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel