Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trippa Undan visade styrka

Trippa Undan tog ingen mjuk väg till seger. I stället brottade hon ner motståndet efter en löpning utvändigt ledaren.

– Hon är en riktig hedersmärr, säger tränaren Bror Grönlund, som satt i sulkyn.

Annons

Sexåriga Trippa Undan har haft två riktigt fina säsonger på travbanorna. I år hon mött båda vinnarna av kallblodens SM, Månprinsen A.M. och Jenny R.G. – och bjudit dem bra motstånd.

– Hon har mött så bra hästar. Hon är en riktig hedersmärr som alltid kämpar, säger Bror Grönlund.

Motståndet i lördagens start hemma på Östersundstravet var inte av samma kaliber, även om det höll bra klass. Bror Grönlund valde att utnyttja hästens hårdhet när han körde fram utvändigt om ledande Pave Loma med ett varv kvar.

– Hon är mer stark än speedig. Hon tål att gå en hel del. Man ska köra på henne hela vägen. Tar man upp henne blir hon arg, säger Bror Grönlund.

Under slutvarvet var Pave Loma och Trippa Undan i en klass för sig. Över upploppet blev det en härlig duell där Trippa Undan till slut avgjorde på 1.26,3/2 180 meter.

Olle Carlsson tappade nyligen sin stjärna Ed You. Kanske har han hittat en ersättare i Alvena Rolando, som debuterade först i år som femåring. I tredje starten kom första segern när Alvena Rolando ledde runtom och vann på 1.17,4/2 140 meter.

– Han är bland det dyraste jag har köpt. Han har haft konstiga skador men har hållit ihop. Han har många rätt den här hästen, säger Olle Carlsson.

Alvena Rolando kan vara en häst för framtiden. 17-åriga Kim Moberg, dotter till Bergsåkerstränaren Svante Båth, ser också ut att ett framtidsnamn. Hon tog årets andra seger när hon vann montéloppet i utklassningsstil med Oslo.

– Det går bra nu. Det löste sig perfekt för oss. Han är väldigt stark och håller farten hela vägen, säger Kim Moberg.

Nästan lika länge som Kim Moberg har levt har amatörtränaren Jan Heidenberg fått vänta på en att få vinna travlopp. Förra gången en av hans hästar vann lopp var 1997 – men nu fick han sela ut en vinnare igen. Sexåriga Solmaja vann för Martin P Djuse sedan enda utmanaren galopperat i början av upploppet.