Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio värmer upp inför julen

Snart står julkonserterna i farstun. Magnus Carlsson, Jessica Andersson och Sonja Aldén är i New York för att hämta inspiration till "Christmas night" som kommer till Östersund i november.

Klockan är tre på morgonen i Det stora äpplet, men hettan dallrar fortfarande mellan husväggarna. Magnus Carlsson erkänner att det är lite absurt att sitta mitt i New Yorks värmebölja och tänka på jullåtar.

– Samtidigt är vi verkligen på rätt ställe. Här finns butiker som säljer julpynt året runt. Det är riktigt kul!

Själv beskriver han sig som en riktig julnörd.

– Jag tycker att julen är asrolig och har inga problem med att jobba som en galning under den perioden. Man märker så tydligt att människor vill gå på konsert, att de har ett behov av att få andas i stressen. Vi artister borde inte vara så rädda för konkurrens egentligen.

Förra året gjorde Magnus Carlsson 40 utsålda julkonserter på fem veckor, bland annat i Revsunds och Svegs kyrka. Nu har han kommit till punkten då han är villig att lägga sin femåriga föreställning "Änglarnas tid" på hyllan ett tag för att testa en ny julförpackning tillsammans med Sonja Aldén och Jessica Andersson.

– "Christmas night" är en helt annan produktion än "Änglarnas tid", som till största delen gick i kyrkor. Nu får vi inte kyrkorummets lugn automatiskt och det är något som vi måste tänka på.

24 november kommer trion till Östersund och Sporthallen. Repertoaren kommer att bestå av en mix av traditionella julsånger och deras egna hitlåtar. Publiken kan alltså räkna med att få höra låtar som "Live forever", "För att du finns" och "Give me your love".

– Vilka jullåtar det blir återstår att se. Jag nämnde just att jag skulle vilja göra "Ave Maria", men då sa Magnus och Sonja att de också vill det, så den får vi nog slåss om. Hur som helst ska vi göra vårt bästa för att förmedla en ljus och fin konsert med mycket värme, säger Jessica Andersson, som även är aktuell som premiärgäst i SVT:s nya musikserie "Alla tiders hits" nu i september.