Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Triakel och Mittfolk spelar på spelmansstämma

Musikuppträdanden, workshops och buskspel. På fredag börjar Jämtstämman på Jamtli.

– Vi hoppas på lika mycket folk som förra året, säger arrangören Katarina Hallberg.

Annons

Spelmansstämman Jämtstämman, som arrangeras på Jamtli för andra året i rad, inleds på fredag med förstämma på restaurang Hov, buskspel både ute och inne, och dans i Gillesalen.

Lördagen fortsätter bland annat med allspelsövning och spelmanståg. I Brunflologen spelar två folkmusikgrupper. Först ut är folkmusikgruppen Triakel med Janne Strömstedt på tramporgel, Emma Härdelin på sång och Kjell-Erik Eriksson på fiol. Tidigare i år har de turnerat i Västerbotten och Norge och senare i höst väntar en Tysklandsturné.

Lite senare spelar Mittfolk, en av Scenkonstbolagets projektensembler, som blandar traditionell, invandrad och nyskriven folkmusik.

– Mittfolk har växt fram ur Västernorrrlands låtverkstäder. De är ett helt gäng med spännande, unga musiker, säger Katarina Hallberg.

– Jag hoppas att Jämtstämman kommer att locka både inbitna folkmusikentusiaster och andra nyfikna. Lördag är annars en vanlig dag på Jamtli, den stora skillnaden är att den kommer att sjuda av musik. Besökarna kan antingen välja att vara med själva eller att njuta av andras musik, fortsätter hon.

Efter Mittfolks framträdande blir det musik och dans vid Café Slalom och Lusaflokojan.

Under lördagen går det också att delta i tre olika workshops, i låtspel, vissång och Rörospols.

– Rörospols är en typ av polskedans från Norge, förklarar Katarina Hallberg.

Mer läsning

Annons