Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredjeplats för länslöpare när O-ringen inleddes

Länet hade ett riktigt bra resultat på den första jobbiga etappen av O-ringens femdagarsorientering i Skåne. 16-åriga Tua Dahlgren från Östersunds OK slutade trea i Challenge-klassen.

Drygt ett 100-tal länsbor finns denna vecka på plats i Skåne för att springa O-ringen med allt vad det innebär. Den första etappen avgjordes några mil norr om Kristianstad i ett område med riktigt svårorienterad terräng.

Förutom att det var svårorienterad terräng var det också bitvis väldigt svårlöpt, men det hindrade inte Tua Dahlgren från Östersunds OK att göra en riktigt bra lopp.

– Det var väldigt svårt idag, jag har inte tränat så mycket orientering i år därför tänkte jag att jag skulle springa Challenge-klassen, förklarar Tua.

Challenge-klassen är en lättare orientering men lite längre. Det finns två alternativ till bana, 5 eller 10 km lång. Tua valde 5-km banan och upptäckte att det var både svårorienterat och svårlöpt. Tua är en van orienterare men har valt att träna på allt annat än orientering i år. Men hennes erfarenhet från skärmletning förr om åren hade hon nytta av idag.

– Jag är jättenöjd med mitt lopp och självklart också nöjd med min placering berättar Tua från ett varmt Kristianstad.

Termometern kröp upp till + 27 grader under dagen och det lovas samma temperatur hela veckan i Skåne.

Tuas klubbkompis Kim Nilsson slutade på fjärde plats i sin Challenge-klass.

På måndagen fortsätter tävlingarna i samma område. Ska vi tro att Tua och Kim är högt upp i prislistan även då?