Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka förlusten för ÖFK

ÖFK har släppt in första målet i de tre senaste matcherna. Det har blivit förlust varje gång.

Filip Rogic hade ribban mellan sig och en poäng mot Degerfors. Men icke.
– Vi kommer inte upp i normal standard i dag, säger han till Sporten.

ÖFK fick jaga efter en märklig situation i 64:e minuten på Tingvalla IP i Karlstad.

En snygg crossboll från Degerfors som inte ser ut att vara mycket till världen blir till ett katastrofalt misstag. Steve Burton går upp för att nicka bort bollen. Men når den inte och touchar i stället ner till Alexander Andersson. Viktor Hansson överlistas och det är 1–0.

Steve Burton konstaterade efter matchen att det var hans fel; det var Viktor Hanssons boll. Något som Viktor också kommunicerade.

Målet kom i ett skede där ÖFK hade börjat hitta spelet efter en blek första halvlek.

Där gick ÖFK:s taktik (berättat av Björn Hamberg för Sporten i halvtid) ut på att inte pressa lika hårt på mitten och låta Degerfors ha mer boll. Men det hämmade också det egna anfallsspelet. Ett symptom var Alexis Mendiola som hamnade för långt ner i banan där han inte fick utlopp för sina färdigheter. Så när ÖFK skulle ställa om till att jaga i 64:e fick man det svårt.

Mendiola kom visserligen högre upp i banan, i sällskap av en pigg Shaze som fått hoppa in. Rasmus Lindkvist skapade också några halvchanser från kanten. Och så Filip Rogics ribbskott i 81:a som dansade ner på mållinjen. Där hade det kunnat bli 1–1.

Men frågan är om det hade varit välförtjänt. Den forceringen vi ville se från ett ÖFK i underläge kom aldrig. När Degerfors stängde ytorna i djupled och i mitten så hade ÖFK till synes inga vapen.

– Det är rättvist att Degerfors vinner i dag. Vi kommer inte upp i normal standard och är inte oss själva, säger en besviken Graham Potter.

– Vi kommer inte upp i nivå helt enkelt.

Filip Rogic håller med:

– Vi har lite mer bollinnehav i andra halvlek. Men alla kan betydligt bättre.

Men Jonas Lindskog, tränare i Degerfors, gav alla ÖFK-fans ett par tröstande ord på presskonferensen.

– Folk kommer att börja snacka om att ÖFK inte är något nu efter tre förluster. Men det stämmer inte. De har väldigt bra kvalitéer.

Se en repris av LT:s liverapporteringen nedan: