Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka för Skrållan Karma

Fyraåriga Östersundshästen Skrållan Karma tog sin tredje raka seger när hon vann Sleipners Månadstäcke på Bergsåker.

Annons
Med Bergsåkerskusken John Östman i sulkyn avancerade Skrållan Karma från sitt tillägg mot täten varvet kvar i andra spår och nådde fram till ledande Permona 500 kvar. Frode Viking följde med utvändigt och dessa tre svängde sida vid sida in på upploppet. Mitt på upploppet fick Skrållan Karma greppet och vann på 31.3 till oddset 3.20.
Skrållan Karma tränas och delägs av Malin Lövgren, som bara var dämpat optimistisk före loppet.
– Jag fick order av Malin att i första hand försöka köra felfritt, berättade Östman i vinnarcirkeln. Men hon trodde nog inte att det skulle gå.
Men visst travade Skrållan Karma felfritt, nu för tredje gången i rad, och förhoppningsvis har hon nu defenitivt lämnat galoppskorna kvar i stallet.
Den andra östersundshästen Galina Dam var mindre betrodd men mycket duktig som fyra på nytt rekord. I Montéoppet blev det en andraplats för jämthästen Coolingen. Ridande Anna-Lena Forsberg avancerade tidigt mot täten och varvade som trea. Men det var för långt fram till ledarduon Lass Galax-Victoria Vita. Den senare vann lätt till oddset 23.73 medan Lass Galax galopperade på upploppet. Gav därigenom andrapriset till Coolingen.
I första V5-loppet var Troja Torp ytterst nära att vinna till 17 gånger pengarna. Östersundhästen knäckte trots ett lopp i dödens ledande favoriten Mazerati I.T. 600 kvar. Men på de sista stegen mot mål blev hon ytterst knappt passerad av både Troja Torp och Molly McGuire. Dessa två körda av bröderna Robert och Hans Bergh. Alla tre noterade nytt rekord, 15.6. Och oddset blev 22.28, ovanligt högt för Robert Bergh.
Förre Östersundstränaren Per Linderoth blir ett allt större namn även på Bergsåker. Nu tog Per en V5-dubbel. Vann först fjärde V5-loppet överlägset med Rydens Ellington till oddset 17.52 och sedan sista V5-loppet med egentränade Mastery till oddset 3.97.

Mer läsning

Annons