Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trebarnspappa åtalas för barnmisshandel

En man i länet åtalas misstänkt för att ha misshandlat sina tre barn. Enligt åtalet har mannen under mer än ett års tid i barnens och hans bostad, regelbundet ha misshandlat och ofredat barnen. Inget av de barn som utsatts för misshandel och kränkningar var äldre än tio år under den period misshandeln pågick. Misshandeln har enligt åtalet bestått av att mannen tillfogat barnen smärta, ömhet och håravfall genom att slita barnen i håret och att slita eller dra dem i öronen.

Ett av barnen har enligt åtalet utsatts för smärta, blånader och ömhet i såväl armar som nacke då pappan tagit tag i barnet och skakat. Dessutom är pappan misstänkt för att ha slagit barnet på fingrarna och händerna med bestick, som en följd av detta fick barnet smärta, blånader och rodnader.

Åklagaren åtalar mannen för grov fridskränkning mot de tre barnen. Brottsrubriceringen innebär att någon upprepat kränkt en närstående, kränkningen kan som i det här fallet bestå av upprepat våld.