Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Treadstone värmer upp i Östersund

/
  • Stockholmsbaserade Treadstone är kända för hits som ”Six feet under” och ”S.O.S”. Bandet består av: Joakim Hemming, bas, Jonas Hermansson, sång, och Nisse Westfelt, trummor.

En slängkyss från Paris Hilton blev ovärderlig marknadsföring för Treadstone. Men basisten Joakim Hemming hoppas att det är deras musik som har gett dem nomineringen Årets nykomlingar på Bandit rock awards.

Annons

Treadstone bildades för fyra år sedan av Joakim Hemming, Jonas Hermansson och Nisse Westfelt. I januari i år kom debutalbumet ”A new day sun” som gästas av musiker som Mats Levén, Eric Dubowsky och Johan Carlsson. Treadstone led ingen brist på material. De hade 50 låtar att välja mellan och bestämde sig till slut för elva av dem. Soundet beskriver Joakim Hemming som simpel, rak rock med amerikansk touch.

– Vi vill skriva musik som vi själva älskar att spela och musiken verkar gå hem. Det snurrar på bra och det kommer mycket folk på våra spelningar. Allt på skivan har vi gjort själva tillsammans med producenten Peter Månsson.

Treadstone blev en världsnyhet förra året sedan det blev känt att Paris Hilton stämt fotografen Bingo Rimér för att han utan tillåtelse använt rörliga bilder på henne när han regisserade Treadstones musikvideo ”Six feet under”. Videon, där Paris Hilton bland annat ger en slängkyss mot kameran, fick stort genomslag i svensk media då en stulen, ofärdig version läckte ut till pressen. Joakim Hemming säger att han inte får uttala sig om ärendet, men berättar att videon hade 40 000 visningar på Youtube – på en enda dag.

– Så det tackar vi för, säger han och skrattar.

Om det var den massiva marknadsföringen som gjorde att Treadstone kunde kosta på sig att nobba Melodifestivalen i år ska vi låta vara osagt. Joakim Hemming säger att det kändes naturligt att tacka nej till Sveriges största musikjippo.

– Vår plan redan från början har varit att bygga upp en långsiktig publik. Melodifestivalen är ett risktagande och vi ville inte få någon stämpel på oss. Men det utesluter inte att vi är med något annat år.

Nu är bandet nominerade till Årets nykomlingar på Bandit rock awards. Rockgalan hålls den 2 april på Münchenbryggeriet i Stockholm.

– Nomineringen betyder jättemycket med tanke på hur många band det finns i vårt avlånga land, säger Joakim Hemming.

På lördag spelar Treadstone på O'Learys i Östersund och det är också en försmak på bandets vårturné i Sverige, Norge och Finland.

Mer läsning

Annons