Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre timmars underhållning med gapskratt

Det råder inga större tvivel om att Magnus Betnér och Soran Ismail är heta i humor-Sverige just nu.

Vanligtvis arg och aggressiv i sin monolog, brukar Betnér gå fram som en bulldozer. Men i "En Skam För Sverige" kunde jag nog mig se en viss förändring. Magnus Betnér är i "En Skam För Sverige" lite mer eftertänksam och ödmjuk. Han "hatar" visserligen allt och alla, precis som vanligt, men även en del självkritik kom fram och skämten var långt ifrån lika rå, som vi kanske vant oss vid.

Media fick vara en central måltalva för Betnér. Den här gången var det "kändisjournalisterna" som fick ta emot skarpa skott. Och man måste även ge en eloge till honom att kunde förvandla ett rätt tråkigt ämne som Netflix, till att bli något riktigt kul. Soran Ismail var mer lågmäld, eftertänksam och analytisk Det centrala i hans timme handlade mest om rädsla och hur dumt det kan uttrycka sig när rädslan tar överhand.

Genomgående är showen "En Skam För Sverige" satir. Ismail berättade om hur absurt det blev när han fick återberätta om hans egen medverkan "järnrörsfilmen" för en kanadensisk journalist. "Och det enda jag vill ha var nuggets..."

"En skam för Sverige" är inte det bästa jag har sett av de här två komikerna. Men det är även långt ifrån det sämsta. Det handlade heller inte propaganda, som någon som inte sett föreställningen skrev i en sur kommentar. Det handlar om tre timmars underhållning med många gapskratt, samt några skratt som, genom sin aktualitet, fastnade något i halsen. De som har biljetter den 27 april kommer att få valuta för pengarna.