Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre personer dömda för en mängd brott

Tre personer mellan 26 och 31 år som tidigare dömts för brott vid upprepade tillfällen döms igen.
31-åringen hann vara på fri fot i drygt tre veckor innan han greps och häktades på nytt.

Annons

De tre personerna, två män och en kvinna, är hemmahörande i länet och har ett stort brottsligt förflutet.

Sammanlagt har de ett brottsregister med fler än 50 domar och de två männen var villkorligt frigivna från tidigare fängelsedomar när de greps av polisen i juli med en stulen husvagn värd drygt 200 000 kronor hängande efter bilen.

De döms nu för husvagnsstölden och flera andra brott, bland annat snatteri, narkotikabrott, rattfylleri, häleri och misshandel.

Den 26-åriga kvinnan döms till skyddstillsyn med ett särskilt vårdprogram, men de båda männen får fängelsestraff som är ovanligt stränga i förhållande till de brott de begått.

31-åringen släpptes från ett avtjänat fängelsestraff drygt tre veckor innan han greps med den stulna husvagnen.

"Han har tidigare dömts till skyddstillsyn vid ett mycket stort antal tillfällen. Det saknas förutsättningar att nu bestämma annan påföljd än fängelse", skriver tingrätten i domen för 31-åringen som döms till sex månaders fängelse, vilket är maxstraffet för brottet.

Den andre mannen döms till ett drygt sju månader långt fängelsestraff.