Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre miljoner satsas på föreställning vid Döda Fallet

/
  • Sven Wollter, Kim Anderzon, Ingmar Virta, Kajsa Linderholm och Karl Wollter framför deltagarna vid måndagens presskonferens kring sommarens uppsättning av Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” framför vridläktaren vid Döda Fallet, Bispgården. Foto: Ingvar Ericsson

Länets teaterintresse får bekänna färg i sommar.

Detta när Shakespeares ”En midsommarnattsdröm” uppförs på den fabulösa vridläktaren vid Döda Fallet, mellan Hammarstrand och Bispgården, den enda i sitt slag i Sverige.

Annons

Föreställningen kräver nämligen storpublik för att klara sina finanser.

Prislappen på produktionen ligger på runt tre miljoner kronor.

För att gå jämnt upp kräver de sammanlagt 20-24 föreställningarna en genomsnittlig publik på närmare 300 personer, det vill säga sammanlagt drygt 7 000 åskådare.

Om ekonomin inte går i lås kommer Ragunda kommun att ikläda sig en förlustgaranti.

Hur den skall utformas är ännu inte helt klart, men enligt vad LT erfar kommer den att påminna om den som Lasse Holms Diggilookonsert haft vid sina föreställningar vid thaipaviljongen i Utanede.

Det maffiga projektet, som som sig bör har premiär på midsommarafton, promotades följaktligen med stort eftertryck vid en omfattande presskonferens vid Döda Fallet på måndagsförmiddagen.

Förgrundsgestalter vid pressträffen var familjen Wollter i form av Sven, regisserande sonen Karl och Svens skådespelande sonhustru Kajsa Linderholm.

De tre utgör ledningen för teaterföretagande familjeföreningen Oberon, som tagit initiativet till projektet och som på det här sättet skaffat sig häcken full fram till på sensommaren.

Karl är frilansande regissör, för närvarande verksam med barnteater i Sundsvall.

Den Midsommarnattsdröm med lokala Ragundaförtecken som skall framföras i sommar är ännu inte skriven.

Pjäsens stomme med sitt kärlekstema är givetvis Shakespeares.

Mer läsning

Annons