Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män häktade för våldtäkt mot ung kvinna

Samtliga tre män som är misstänkta för en våldtäkt i fredags häktades på tisdagen. Straffet bör inte bli minst två år, anser åklagaren.

Männen, 33 år, 29 år, och 21 år gamla häktades i separata förhandlingar under tisdagen.

Åklagaren Märta Warg hade begärt samtliga tre männen häktade på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt alternativt medhjälp till våldtäkt.

Den misstänkta våldtäkten skedde den 10 januari på en adress i ett bostadshus i Östersund. Vid niotiden på kvällen fick polisen larmet och någon timme senare greps fyra män, varav en senare släpptes.

Via sin försvarsadvokat, Johan Lavås, förnekade den 33-årige mannen anklagelserna under den häktningsförhandling som LT följde på plats.

Åklagaren yrkade också att om mannen döms för brottet ska det inte bli kortare än två års fängelse.

Märta Varg menade även i sin häktningsframställan att det finns risk att männen avviker, försvinner, om de skulle försättas på fri fot eller på annat sätt försvåra utredningen av fallet.

Ingen av de tre männen är hemmahörande i länet.