Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män gripna misstänkta för villainbrott

Polisen grep tre män i samband med att man stoppade en falskskyltad bil i Bispgården. Samtliga tre är misstänkta för minst en stöld som genomfördes i Sollefteå under fredagskvällen.

Annons

Under dagen så har flertalet inbrott rapporterats in i södra delarna av Västerbotten samt de nordvästra delarna av Västernorrland. Det senaste inbrottet inträffade i Sollefteå som upptäcktes vid ca 21.20. En stor polisinsats med enheter från Västerbotten, Västernorrland samt Jämtland engagerades.

Det var vid 22-tiden som bilen stoppades på riksväg 87 vid Bispgården. Tre män av utländskt ursprung kontrollerades i fordonet och greps misstänkta för stölden i Sollefteå. De gripna männen fördes till polisstationen i Sundsvall.

Två av männen som greps är i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern. Polisen utesluter inte att männen varit inblandade i den stöldvåg som pågått från Norrbotten i norr och sedan söderut mot Jämtland och Västernorrland. Åklagare tog vid 04-tiden beslut om att männen skulle anhållas misstänkta för grov stöld.

En stöldvåg som började i Jämtland för cirka fem dagar sedan. Det genom två villainbrott i Östersund och två i Strömsund. Sedan drabbades Dorotea och Strömsund av villainbrott och vidare norrut för att sedan vända söderut igen. Den bil som männen färdades i har bogserats till Sundsvall. En teknisk undersökning kommer att genomföras på fordonet.

I samband med gripandet i Bispgården försvann en bil som polisen är mycket intresserade av att få iakttagelser av. Bilen skall vara en större vit skåpbil liknande en Mercedes Sprinter. Skåpbilen lämnade västerut längsmed riksväg 87. Flera polispatruller letar efter bilen. Man tar gärna mot tips som kan leda till att bilen hittas. Telefon till polisen är 114 14.