Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre lägenheter obeboeliga efter brand i centrala Strömsund

Stor risk för spridning när lägenhet i radhuslänga började brinna.

Under juldagskvällen uppstod en brand i en radhuslänga i centrala Strömsund. Det var i mittenlägenheten i ett enplanshus med tre bostäder som branden startade just före klockan 21. Hyreshuset som ägs av Strömsunds hyresbostäder ligger mitt i ett tätbebyggt område.

– Vi var snabbt på plats och gick in med rökdykare i två lägenheter som ligger på sidorna av lägenheten där branden uppstod för att förvissa oss om att det inte fanns något folk kvar, säger Mattias Mårtensson insatsledare vid räddningstjänsten i Strömsund.

Räddningstjänsten från Strömsund och Hammerdal arbetade under onsdagskvällen för att begränsa elden.

– Vi fick ta bort en bit av taket för att komma åt och släcka, säger insatsledare Mattias Mårtensson.

I närheten av det brandhärjade huset finns cirka 20 bostäder och räddningstjänstens arbete handlade mycket om att begränsa elden och se till så att den inte spred sig.

– Det var ju ändå tur att det var kväll och inte natt så att folk var vakna, säger Mattias Mårtensson.

Dessutom rådde gynnsamma förhållanden för att begränsa elden. Det var vindstilla i Strömsund.

– Med tanke på vad som hade kunnat hända måste man nog säga att det gick bra, säger Mattias Mårtensson.

För räddningstjänst från Strömsund och Hammerdal kallades två polispatruller och två ambulanser till platsen. Ingen person ska ha skadats allvarligt vid branden som totalt berör fem boende varav två barn.

Hur branden uppstod är i nuläget inte känt.

Vid midnatt natten mot torsdag räknade räddningstjänsten med att vara kvar på brandplatsen ytterligare ett par timmar för att sedan lämna över bevakningen till ett bevakningsföretag anlitat av Strömsunds hyresbostäder.