Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre knivstick i bröstet under gängbråk i Torvalla - två män åtalade

– Det verkar som att två gäng pratat om att ses i Torvalla centrum för att göra upp. De är osams på olika vis, säger Katarina Eriksson, åklagare.

Nu har två män åtalats för knivskärningen i Torvalla i april.

Det var sent på söndagskvällen 18 april som polis kallades till Torvalla centrum efter bråk bland flera personer. Flera personer fördes till sjukhus men en man skadades allvarligt efter att ha blivit stucken med kniv.

Två män åtalades i går. En 33-åring misstänks för försök till dråp alternativt grov misshandel och en 25-åring misstänks för grov misshandel.

Enligt åklagaren har de två åtalade tillfogat en man blödande sår i bakhuvudet, revbensbrott och tre knivstick i bröstkorgen. Bland annat ska männen ha använt ett tillhygge mot mannens huvud, spark och slag och knivstick mot bröstkorgen.

Åklagaren anser att misshandeln är grov då den varit livsfarlig och att männen visat särskild hänsynslöshet och råhet.

– Ett område spärrades av i samband med händelsen och inom området hittades en kniv, en batong, en yxa och järnrör, säger Katarina Eriksson.

Bevisningen utgörs bland annat av förhör med flera vittnen, en beslagtagen kniv, rättsintyg över skador och skisser över brottsplatsen med en beskrivning av var en batong anträffades. Också en övervakningsfilm åberopas.

Att storbråket ska ha med mc-gäng att göra har varit ett rykte som florerat efter händelsen.

– Någon person hade väst på sig men det hör inte till motivbilden.

Men flera skadades vid bråket. Ytterligare två personer fick uppsöka sjukhus för sina skador.

– Det här är en del av vad som hände. Det är prioriterat eftersom att en person sitter frihetsberövad, säger Katarina Eriksson.

– Det pågår en annan utredning eftersom i princip alla slogs med alla. Men det blir eventuellt en egen rättegång av det, säger Katarina Eriksson.