Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre Jämtlandsspelare uttagna till NM i Finland

Tre spelare och två coacher från Jämtland och Östersund finns med i nästa veckas NM i finska Kisakallio, strax utanför Helsingfors.
De tre spelarna är Olle Lundqvist i H18 samt Oliver Gehrke och Adam Johansson i H16-landslaget. Dessutom är Daniel Johansson reserv i H18-landslaget.

Sveriges landslagsledning har plockat ut sina 12-mannatrupper och Jämtland Basket har alltså fått med totalt fyra spelare. Uttagningarna sker efter den senaste veckans landslagsläger och landskamper i Ängelholm och Danmark.

I H18 – som omfattar både spelare födda 1999 och 2000 – är det guarden Olle Lundqvist som en av de tolv ordinarie spelarna, medan forwarden Daniel Johansson är en av två reserver.

I H16-landslaget får både forwarden Oliver Gehrke och pointguarden Adam Johansson chansen. Dessutom är Zeljko Brlek och Alberto Garcia (Jämtlsnd respektive Östersund) med i coachstaben.

Daniel Johansson – som bland annat gjorde 9 poäng i en av förra veckans landskamper mot Danmark – kan trösta sig med att han finns med i 14-mannatruppen till träningslägret i Estland, 7-14 juli.

Chansen finns alltså fortfarande kvar att ta en plats i Sveriges lag till EM-slutspelet i Samsun, Turkiet.

NM avgörs 26-30 juni.