Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre ideologier är nog

Svensk politik polariseras mot ytterligheter och i mitten samlas de gamla partierna S, M, Fp, C .

Sverigedemokraterna och Miljöpartiet tävlar om att vara trea. Krisdemokraterna och Centern är nästan knockade och uträknade på riksplanet och kvar står konservativa, socialister och liberaler. Var någonstans på skalan MP finns vet ingen, inte ens de själva.

Ytterligheterna Vänstern och Sverigedemokraterna hoppas jag blir marginaliserade valåret och efter valdagen faller i glömska.

Mittenpartiet socialisterna (Socialdemokraterna) kämpar mot det andra stora partiet de konservativa, Moderaterna och som dark horse finns liberala Folkpartiet. Alla tre i mitten. Det mittersta av de tre får ändå Fp anses vara. Lagompartiet Folkpartiet företräder just den politik man allmänt anser har vunnit den politiska kampen mellan världsideologierna.

Folkpartiet kan om det växer bli tungan på vågen och bli den enande kraften i svensk politik. Tänk stort-Tänk liberalt-Rösta Folkpartiet.

Finn Cromberger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel