Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre häktade för mordförsök

Ytterligare en person har häktats för knivskärningen på Ängegatan i Östersund i mars. Totalt tre män sitter nu i förvar i väntan på rättegång för det misstänkta mordförsöket på en 22-åring.

Den tredje personen som nu häktats satt anhållen i ett par dagar efter knivdådet men släpptes då fri av åklagaren.

Nu har han alltså gripits igen och sitter i förvar i häkte.

– Jag kan inte gå in närmare på varför han har häktats men det har kommit in nya uppgifter i ärendet som medger att han kan häktas, säger Karin Johnsson Ryd, åklagare vid åklagarkammaren i Östersund.

De tre männen misstänks ha attackerat en 22-årig man en tidig söndagsmorgon i slutet av mars. I samband med bråket knivhöggs 22-åringen som flydde in i en trappuppgång.

– Två av dem är häktade för försök till mord och en för grov misshandel, säger Karin Ryd Johansson om vad de tre är misstänkta för.

Mordförsöket misstänks vara kulmen på flera händelser tidigare under kvällen och den knivhuggne 22-åringen var i inledningsskedet av utredningen anhållen misstänkt för misshandel.

Åklagaren ska väcka åtal senast den 13 maj.